Incredibila aventură în lumea diamantelor, cu Kara!

Amintirile au o strălucire dacă se reflectă în faţetele unui diamant. Ea, femeia vieţii tale, este un diamant. Trebuie să o ocroteşti, să o faci să strălucească şi să-i aduci aminte mereu de ce este, ca orice diamant, unică.
Peste câteva zile, vor fi zece ani. Da, chiar zece ani de când, în faţa lui Dummezeu, la Ierusalim, ne-am căsătorit. Şi au urmat zece ani în care iubrea s-a şlefuit, ca o piatră preţioasă mereu pusă în lumină.
Vreau să pregătesc ceva special. Iar aici, soarta îţi scoate mereu în cale oamenii care să facă totul strălucitor. Totul e să-i vezi.
L-am văzut şi l-am apreciat pe Husseyin Kara. Artistul diamantelor. Am aflat de la Denisa Nechifor că povestea lui începe acum 30 de ani într-o manufactură de bijuterii, fără tehnologie evoluată, unde mâinile făureau arta. A ştiut că bijuteriile vor fi întotdeauna o podoabă de nepreţuit, dar şi o investiţie sigură, aşa că a decis să aducă aceste simboluri ale prieteniei în ţările europene.
Astăzi, Huseyin este proprietarul celui mai mare showroom de diamante din Romania, Kara Diamond. Situat în vecinătatea parcului Kiseleff, pe strada Ion Mincu, într-o clădire ce păstrează amintiri din perioada interbelică.

O întâlnire cu Huseyin în atelierul său nu este nici pe departe genul de meeting în care cineva îţi vinde ceva şi atât. Orice om are energia sa, piatra care-i aduce efecte pozitive în viaţă, iar un diamant, bunăoară, nu e ales dacă e mare, mic, scump sau ieftin. El trebuie să fie pe potriva sufletului celei sau celui care îl poartă. Husseyin Kara te ajută să alegi forma, greutatea, culoarea - amănunte fascinate AICI - şi apoi, alegerea tăieturii.
Important? Foarte. E un element definitoriu în desăvârşirea frumuseţii diamantului. Degeaba avem un diamant frumos din punct de vedere al culorii, mărimii şi al clarităţii dacă este tăiat şi şlefuit greşit.
Uite cum se face!

Preţul corect al diamantului este ales folosind ca sistem de referinţă Rapaport list, documentul internaţional destinat comercianţilor de diamante. Amănunte aici.

O aventură în lumea strălucirii. Mulţumesc pentru iniţiere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *