CE-L APROPIE PE CTP DE MARIOARA ZAVORANU!!

Cand Cristian Tudor Popescu dezvolta cate o obsesie acida in directia unui politician, am un sentiment reconfortant. Imi vine in minte replica barbatului care si-a pedepsit nevasta pe criteriul ca, daca nu a aflat el de ce, ea sigur stie! Nu exista fecioare printre politicieni.
In ultima vreme insa, creatorului de limba romana CTP nu-i mai ajunge politicul suculent. Am senzatia ca rutina anului ne-electoral ii starneste pofte lumesti, riscand sa atinga derizoriul. Ma bate gandul ca ii place sa fie citat de site-urile tabloide, unde face trafic mare. Ba chiar, cand ma uit la profilul lui pe 2013, parca are ceva din Marioara Zavoranu.
De cand s-a prapadit Sergiu Nicolaescu, citesc perplex cea mai lunga seria de editoriale scrise vreodata de CTP pe seama unei teme nonpolitice si mai ales a unui om care nu numai ca e decedat – si nu se poate apara -, dar pe care il desfiinteaza cu o rigoare care era utila poate in timpul vietii lui Nicolaescu.
“Cinevoda”, “cliseist”, “chici”, “manipulator”, “vata in nas” etc – de unde atata ura pe CTP la adresa lui Nicolaescu? Deja s-au strans 3 editoriale veninoase in 5 zile!
CTP e totusi om, in ciuda aparentelor, deci ar putea fi un motiv banal, cum ar fi:
1. CTP a vrut sa intre in cinematografie, dar Sergiu Nicolaescu, stapan pe o parte a industriei, l-a anihilat. Asa ne-am putea explica virulenta cu care il reduce la zero pe regizorul Nicolaescu.
2. CTP s-a ciocnit in vreun meci politic subteran cu Nicolaescu, care avea o incapatanare de catar. Acum, cand omul a murit, isi varsa oful, aratandu-l ca un manipulator oneros.
3. CTP a vrut sa-l bata la tenis pe Nicolaescu, dar acesta nu a acceptat provocarea.
4. CTP si Sergiu Nicolaescu au iubit aceeasi femeie! Dar nu, aici mergem prea mult spre Marioara Zavoranu.
Pentru a-si pastra macar o parte din gloria trecutului, CTP ar face bine sa iasa din discutiile despre oameni cazuti, precum Huidu sau Nicolaescu, atacand chestiuni de viata care risca sa-l arate ca un om prea bizar pentru tara aceasta. Nu-i sta bine.
Sau te pomenesti ca totul se duce de rapa si curand CTP ne va oferi un text, altfel scris excelent, despre cum a adus-o Gerald Butler pe Madalina Ghenea la fileu!

2 comentarii la “CE-L APROPIE PE CTP DE MARIOARA ZAVORANU!!

  1. Am ajuns sa-mi fie frica sa mai deschid televizorul cand sunt stiri sau sa citesc un ziar pentru ca te sperii de ce poti citi. Cel putin pe Nicolaescu l-au trecut prin ciur si prin darmon, parca mai acum 20 de ani altfel se facea presa…ne miram ca suntem un popor angoasat si depresiv? pai, cum sa nu fim asa cand pe orice post ai schimba canalul dai peste…crime, violuri, morti, hacuiri…Dumnezeule, ce se petrece cu presa din Romania?! Nu te supra, Cristi, dar asta este o reflexie a politicului in social, o malformatie a starii de fapt din Romania…
    Succes in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *