Destinul frumos al omului nu are nevoie de reflectoare pentru a face bine: Violeta Calcan

Dincolo de toate zgomotele de fond ale războiului politic, România merge înainte. Dacă vă întrebaţi cum e posibil, câtă vreme actorii principali par să fie concentraţi mai ales pe luptă, ei bine, cheia e una singură şi rămâne valabilă până în veacul vecilor.
Oamenii.
România are o forţă tăcută, de multe ori invizibilă, de oameni eficienţi, serioşi, dispuşi la orice efort pentru a-şi face datoria. Şi aici mă refer la aparatul de stat, nu în sfera privată, unde criteriile sunt mai simple.
Această introducere aparent pompoasă, dar foarte grăitoare, este despre un om valoros care şi-a dedicat viaţa statului român. Şi pe care o consider prietenă pentru că i-am admirat mereu capacitatea de a vedea drumul scurt în numeroasele hăţişuri ale luării unei decizii prompte şi corecte.
Am cunoscut-o pe Violeta când se afla la Agenţia pentru Strategii Guvernamentale, sub conducerea lui Vasile Dâncu. Şi cheia încheierii unor acţiuni de promovare pentru valorile româneşti, pe care le-am făcut, a stat şi în priceperea ei.

Peste ani, am regăsit-o pe Violeta Calcan (aici, împreună cu Oana la Bologna) în calitate de Consul al României la Bologna, alături de Consulul General Daniela Dobre. Am văzut cât de complexă e munca unui consul pentru o zonă a Italie unde sunt zeci de mii de români. Şi mi-am dat seama că, deseori, acolo unde nu e o ştire se ascunde strădania unor oameni de a aduce normalitatea.
Felicitări, Violeta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *