Tragedia unui copil mare – Denisa Raducu

Iminenta tragicului – cand dă tarcoale cea mai cumplită boală din lume – provoacă oceane de compasiune pentru orice posibilă victimă – de la un copil de doi ani pentru care intrebarea “de ce, Dumnezeule?” nu primeste niciodată un raspuns si pană la cei maturi. Mai mult, in clipa in care ravagiile se asează pe chipul unei celebrităti, efectul public este nemăsurat.
Iar cand acest chip are trăsăturile angelice ale Denisei – o fată cu chip senin, atat de diferit de pervertirea lumii in care cantă -, povestea are toate sansele sa tină o tară intreagă cu răsuflarea tăiată.
Romania a invătat abia astfel, silabisind, numele acestei fete si pentru a o repera mai bine, i-a lipit pe frunte si meseria – Denisa. A devenit actul ei de identitate, insă istoria ei merită mai mult decat o simplă lecturare tabloidă.
Pe nesimtite, lucrand incet si profund in gusturile publicului dornic sa uite mizeria zilnica, manelele s-au instalat in societate, dupa ani de contestare. Nu există televiziune cunoscută – de la cea publică si pană la specializatul Taraf TV – care să nu privească spre lumea manelelor si celebritătile sale. Nimeni nu a simtit nevoia să contrazică expresia definirii ipocriziei nationale sub forma “stăm cu nasul pe sus, dar la petreceri, rupem pe manele”. Genul a castigat legitimare. Dar, o dată cu el, veselia lui a adus si dramele din spate.
A fi cantăret de manele este, fără dubii, o meserie la fel de grea ca mineritul. De ce? Pentru că acest gen exercită o fascinatie pentru cele mai negre zone interlope, acolo unde, in functie de starea psihică sau bahică a “clientului” urmărit general sau proaspăt eliberat, poti primi un munte de bani sau, dupa opt-zece ore de cantat (cat dureaza pofta “angajatorului”!), să ti se spună să pleci neplătit, dacă vrei să scapi cu viată. Oameni trecuti prin cele mai fine petreceri de la Paris, dar si pe la nunti ale unor clanuri foarte violente, cum ar fi Ionita de la Clejani, au observat că, pentru a fi cantăret de manele cu mare succes, e esential sa fii un psiholog de inaltă clasă. In marea de orgolii, bani si hachite iesite la lumină cand se imbată petrecaretii – iar la un pahar iese la lumină caracterul fiecaruia -, un singur cuvant al lui Nicolae Gută, Adrian Minune sau Salam pot face ca evenimentul să denegenereze in lupte cu săbii, cutite si gloante sau toti să se pupe plangand. Omul cu microfonul e un dirjor obligat sa facă slalom printre simfonii ale supravietuirii.

denisa-1

Nu e mirare că unii mai firavi de inger se prăbusesc in patima drogurilor – clientela il imbie -, iar efortul inuman să-i macine. Candva, Minodora, din postura ei de tipă “bărbătoasă”, mi-a spus că aceasta nu e o meserie pentru femei obisnuite.
Suprapuneti acest sablon de viata – terifiant pentru un om normal, care ar trebui să inteleagă că orice avere castigată repede are pretul ei! – pe structura firavă a Denisei, numită generic, să nu uităm, Denisa Manelista.
Un talent artistic născut pentru acest gen de muzică, dar nu pentru lumea ei!
Un copil cu vise, aruncat la 14 ani in cursa după faimă si bani de o familie care vedea, in fine, drumul spre bunăstare!
Un caracter calin care a avut nevoie de “spate” – cineva care să-si arate muschii pentru ea! – ca să nu fie devorata de rechinii intunecati ai noptilor de cantare. Acel cineva a ales pentru ea chiar si cand epuizarea era vecină cu colapsul. Lupta pentru influenta decisivă asupra vietii “minei de aur” a răscolit-o pe interior. Macinată mereu de această disputa sufletească intre incredere si abuz, nu a vrut să supere nimeni, iar interiorizarea a conturat, zi de zi, boala.
Si, poate, cel mai trist, o femeie care nu a atins cu adevărat cerul fericirii.
Prea multe incercări pentru un copil mare.
Pretul renumelui – al “cotei” respectabile la care a ajuns – a fost cel mai scump posibil. Viata.
Mai cumplit este că, nici cand numarul tumorilor a adus resemnare chiar si pentru doctorii de la Viena -, nu a primit ceea ce si-a dorit mereu: pace. In spatele unei cortine impuse de “no comment” mediatic, lupta apropiatilor a continuat mai mult ca niciodată. Marea drama este că intreg anturajul – părinti, veri, impresari, unchi, prieteni, colegi, un iubit mai degrabă inexistent – stie ce e mai bine pentru ea.
Dar in detrimentul celuilalt! Iar ea, pacientul Denisa Răducu, nu stie. E ca un fulg in bătaia vantului.
Prea multe orgolii pentru pacientul care – lucrul pe care il uită toti – i-a scos din anonimat si sărăcie.
Minunile nu sunt in mana oamenilor. Doar Dumnezeu le asează pe aura noastră. In asteptarea mainii intinse de Sus, Denisa ar trebuie sa aleagă, pentru prima dată, singură, cu sufletul.

3 comentarii la “Tragedia unui copil mare – Denisa Raducu

 1. As dori sa ofer un Info-medical in domeniul stilului de viata regenerator cu efecte concrete in vindecarea unor persoane care au avut probleme grave de sanatate. In cazul in care aveti posibilitatea sa va documentati si dvs si sa transmiteti si celor care pot lua o decizie in privinta tipului de tratament pentru dra Denisa Raducu – va multumesc anticipat.
  https://ligiapop.com/2010/02/09/hippocrates-health-institute/
  https://ligiapop.com/2012/05/28/vindeca-te-cu-raw-food-institute-de-sanatate-din-lume/
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/06/16/ketogenic-diet-benefits.aspx

  http://www.dorulaza.ro/clinicaBackToEden.php Dr Doru Laza a lucrat 15 ani la Centrul de Sanatate Eden din Breaza si a avut rezultate in vindecarea unor persoane diagnosticate cu cancer: http://www.fundatiaeden.ro/

  Viata inseamna si valoreaza mai mult decit hrana si banii, iar corpul uman inseamna si valoreaza mai mult decit imbracamintea si protectia ! Natura isi are legile ei puse de Creatorul Vietii , iar daca persistam in a le incalca – ajungem sa murim inainte de vreme ! Exista si minuni – dar ce vom face dupa … daca avem parte de o minune in viata noastra? Trebuie indepartata cauza unei boli !
  Va ofer o carte inspirata, o Poveste de viata autentica din care oricine care citeste are un beneficiu imediat : https://egwwritings.org/?ref=ro_HLL.18&para=2000.2
  sau pt descarcare gratuita a acestei carti cu titlul: Viata lui Isus – http://ellenwhite.ro/resurse/carti-ellen-white-pdf/

  Orice fiinta vie are nevoie de AER OXIGENAT , de APA PURA = care factori naturali trebuie sa ajunga in interiorul fiecarei celule a organismului …si aici apar problemele! Putem sa bem apa fara ca aceasta, datorita slabei sale calitati, sa NU poata trece de membrana celulei si astfel sa raminem deshidratati . Sau putem respira un aer viciat, poluat si astfel , prin diminuarea volumului de oxigen la nivel celular apar disfunctionalitati ale organelor si sistemelor, neuronii fiind primii afectati !

  http://euronet.org.ro/pagini/produse__53_EUR-O2-oxigenare_oxigenare-celulara.php
  http://www.medicinahiperbara.ro/principiu/
  http://www.antioxidant-natural.ro/cele-5-viteze-ale-dietei-de-detoxifiere-regenerativa-care-poate-vindeca-orice-afectiune/
  http://florin.heimat.eu/apahunza.htm
  http://www.antioxidant-natural.ro/#

  Va doresc sa va bucurati de Adevar si de o viata cit mai naturala !
  Cu respect,

  1. De asemenea completez comentariul anterior cu alte citeva posibilitati – pentru care este necesara documentarea si studierea profunda cu incredere , hotarire , rugaciune pentru ca decizia finala luata sa fie una in armonie deplina cu vointa cea buna, placuta si perfect dreapta a Tatalui Ceresc.
   http://florin.heimat.eu/mismedromania/adiocancer_001.htm
   http://florin.heimat.eu/newstart.htm
   http://florin.heimat.eu/curacancer.htm
   http://drcalinmarginean.blogspot.ro/
   http://hrana-vie.blogspot.ro/2010/08/centrele-medicale-si-medicii-care.html

   Doresc oricarui OM o viata senina si naturala, bucurindu-se de Adevar in tot ce face!

   Scopul fiind accesarea unei vieti fizice viitoare nemuritoare – obiectiv cu care ne putem ocupa inca de aici si acum, fiind inconjurati de elementele cortegiului mortii: suferinta, durere, boala, mizerie, saracie, poluare, ura si prejudecati !
   De aceea Viata lui Isus = un OM si Dumnezeu intrupat , Cel mort si inviat si care va reveni – este un Ajutor real :
   https://www.viatasisanatate.ro/cel-asteptat-de-veacuri-viata-lui-iisus

   A trece dincolo de oroarea mortii doar prin credinta in “Cel Asteptat de veacuri” (este si o carte cu acest Titlu, scrisa de Ellen G.White inca din anul 1898 in Statele Unite al Americii), o credinta care altoieste o viata spirituala in viata fireasca a corpului biologic uman, este un beneficiu care te mentine orientat asupra unui Scop in viata ta de aici si acum!
   Imi doresc ca cei care cu sinceritate citesc aceasta Carte sa-L intilneasca prin credinta pe Insusi Marele Eu sunt, Cel ce traieste prin Sine Insusi, Dumnezeul Vietii si al Invierii, un Dumnezeu Personal care va reveni sa finalizeze istoria acestei omeniri si sa re-aseze un Pamint nou si un Cer nou unde moartea cu tot cortegiul ei, si raul , nu vor mai fi! Aceasta este perspectiva oferita prin Viata lui Isus Hristos ! Sa nu uitam ca putem accesa o viata viitoare fizica nemuritoare numai prin EL si o putem pierde doar prin alegerea noastra! Sa va fie cu adevarat bine dvs insiva si sa va bucurati de Cel ce este Adevarul si Viata !

   Cu deosebit respect,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *