Oreste – revolta anti-bisericeasca a doctorandului in teologie

Discursul de foc al lui Oreste pe tema reactiei Bisericii fata de incinerarea lui Sergiu Nicolaescu a starnit sute de polemici. Marturisesc ca as fi prefera olecuta de toleranta in plus in acest subiect, in sensul in care Oreste parintele Stoica s-au situat pe pozitii total diferite.
Reactia fata de incinerare nu a fost un bazdaz anti-Nicolaescu, ci o regula stabilita de BOR in iulie 2012. Si nu e bine sa faci derogari pentru oamenii celebri, pentru ca cei anonimi nu te vor intelege de ce nu te comporti la fel si cu ei. Insa faptul ca sunt multi oameni care poarta sutana si o fac de rusine printr-o foame de bani imensa, e de netagaduit.
Ei au adus reactiile voastre anti-bisericesti!
Sa ne pastram cumpatul, zic. Violenta nu poatre aduce decat violenta.

53 de comentarii la „Oreste – revolta anti-bisericeasca a doctorandului in teologie

  1. domnul Oreste are perfecta Dreptate.Biserica,ca institutie este interesata de propriul buzunar.Cum vi se pare asta.In Romania,exista aprox 250 spitale,aprox,4000 scoli,si Atenie!!!16000de Biserici.

  2. In continuare, pentru cei care sustin ca este crestineasca si incinerarea:

    „Blestemat va fi pamantul pentru tine! Cu osteneala sa te hranesti din el, in toate zilele vietii tale! Spini si palamida iti va rodi el si te vei hrani cu iarba campului! In sudoarea fetei tale iti vei manca painea ta, pana te vei intoarce in pamantul din care esti luat; caci pamant esti si in pamant te vei intoarce” (Facere 3, 17-19.

    Cat se poate de clar.

  3. Fratilor ROMANI !
    V-ati stricat la cap din cauza grijilor si a altor probleme ?
    Ce-i cu voi ?
    BISERICA ESTE POPORUL si nicidecum Sinodul, Patriarhul sau preotii.
    Romania este egal Ortodoxie, iar Romania fara Biserica, DISPAREEEE din istorie si nu mai are identitate.
    Oreste nu a facut nimic altceva decat sa starneasca in voi totalitea nemultumirilor datorate lipsurilor si conflictelor sociale de tot felul, pe care n-ati avut curaj sa le marturisiti public, iar acum le-ati intors impotriva Bisericii, al Carui cap, este HRISTOS.
    Ati picat in cea mai perversa cursa demonica pe care am vazut-o facuta public pana acum.
    Ceea ce faceti voi, aprobandu-l pe Oreste, este pacat IMPOTRIVA DUHULUI SFANT, pacat care nu se iarta nici in veacul acesta, nici in cel ce va sa fie !
    Pai, mai copii ortodocsi, acceptand blasfemia lui Oreste, nu cumva va intoarceti impotriva propriului vostru Botez ortodox, impotriva tuturor impartasaniilor primite pe temelia aceluiasi botez?
    Nu va lepadati de toate rugaciunile pe care le-ati cerut Bisericii sa le faca ptr voi cand erati in necaz ?
    Daca preotii sunt atat de nenorociti, inseamna ca harul lor este nelucrator si atunci deducem ca :
    – nici o hirotonie facuta de P. F. Daniel nu-i valida;
    – Nici un botez, cununie sau spovedanie,etc, savarsite de un „Burtos cu barba” ,nu-s valide.
    Mai Romanilor,in incercarea voastra de a fugi de satana din cipuri, din masoni si din ecumenism sau orice alt instrument de manipulare pe care voi il considerati periculos mantuirii,ati ajus de fapt ca voi sa va lepadati in mod pubic,la instigarile unui paranoia, de dreapta credinta, de botez si de Biserica. Nu vi se pare ?
    Cum sa poti lovi in preotii acestia „manjiti”, cum spuneti voi, cand ei va sfintesc casele, cand ei va boteaza copii si cand ei raman cei care se vor ruga ptr sufletele voastre maine, cand voi nu veti mai fi ?
    Harul Duhului Sfant il foloseste pe preot ca o unelta prin care lucreaza mantuirea lumii, asemeni bisturiul in mana doctorului.
    Nu poti lovi in preot fara sa lezezi Harul Duhului Sfant.
    Daca nu-ti convine copotamentul unuia, mergi si cauta pe altul si nu-i osandi.
    Hirotonia nu este un accident cum credeti voi, altfel s-ar crede ca Dumnezeu a adormit pe tron….
    Cand Dumnezeu l-a ales ca slujitor, oare nu stia de toate mizeriile ce le va face in viata ? Ba DA !!!!!!
    Si cu toate astea a hotarat sa-l sfintesca PREOT.
    Judecand preotii, IL judecati pe D-zeu, incontestabil !!!!!
    De aceea, Pacatul acesta nu se poate ierta !
    Consider ca ar trebui ca fiecare din noi sa-si revizuiasca viata duhovniceasca care s-a racit si diluat in totalitate, si sa vedem cum de am ajuns sa primim astfel de blasfemii la adresa Sfintei Noastre Biserici si sa le si aprobam.
    Daca eram in Rusia, Oreste era linsat in DIRECT, credeti-ma !
    Treziti-va ! Treziti-va ! Treziti-va !

  4. imi pare rau pt Oreste , este gresit sa amesteci un lucru cu alt lucru , oamenii sant atrasi de interesant si le place circul , de ce sa ii smintim la capul asta chinuit cu un om care a vrut sa vanda omenie doar in filme ! un pom il cunosti dupa rod ! si daca nu esti si sincer te tradeaza fata ta si prin televizor , eu te apreciez mult dar nu juca teatru ca actorul asta care a regizat acest scandal , religia lui a fost munca fara pauza se lauda el dar altii au muncit la canal pana la moarte . a putut ajunge asa mare pt ca i sa dat de sus !

  5. Buna seara !
    Am vzut emisiunea ,d-ul Oreste are perfecta dreptate ,dar sint si calugari pentru care tine D-zeu lumea ,care au hainele rupte si fata brazdata de post si rugaciune Si eu am auzit ca d-ul Oreste ar fi mason si mi-ar parea rau de el,urmaresc fiecare emisiune a lui si are tot respectul!

  6. Toată admiraţia pentru Oreste. Am văzut emisiunea în reluare şi deşi am 73 de ani şi sunt credincioasă (nu habotnică), am fost revoltată şi dezamăgită de reacţia bisericii noastre ortodoxe de a nu oficia o slujbă religioasă pentru Sergiu Nicolaescu.În 1991 am fost martoră la incinerarea unui coleg, căruia i s-a făcut chiar la crematoriu o slujbă religioasă.De unde atâta ură la aceşti reprezentanţi”iluştri”ai bisericii noastre. Cred oare că în acest fel îşi vor apropia oamenii? Aşa vor să-i aducă pe oameni la biserică? Îmi pare rău ,dar efectul este contrar. Încă odată felicitări din toată inima ptr. Oreste şi Dzeu să-l ajute în tot ce îşi doreşte că Dzeu îl iubeşte. El l-a făcut aşa dotat.

  7. In primul rand, Adriana esti un nimic. As vrea sa te pot vedea la botez, nunta, inmormantare, ce te faci fara preot. Iti vei tine tu insati slujba? Multi se dau intelectuali hulind Biserica, doar e cool!
    Si tu, Oreste, m-ai oripilat. Ai probleme serioase de comportament. Nu ma refer neaparat la convingerile tale, care dealtfel se dau cap in cap. Propovaduiesti blandetea si iubirea la emisiunea ta, dar aseara, la Brancu, am vazut cata ura si dispret ai fata fata de semenii tai: cretini, hoti, burtosi…etc. Si faptul ca nu ai fost in stare sa porti un dialog, tremurai, aveai o stare nefireasca, parca ai avea probleme psihice. Eu asa te-am „vazut”. Nu ma mai iut la emisiunea ta. M-ai scarbit, esti fals. Pacat de inteligenta si cultura ta, puteai sa le folosesti pe alta directie.

  8. Am urmarit emisiunea in reluare,dar din pacate,Oreste are dreptate!
    Cineva trebuia sa ia atitudine!Multumim !!!!!!!!!

  9. In completare la interventia precedenta:
    „vine ceasul in care toti cei din morminte vor auzi glasul Fiului Omului; si vor iesi cei care au facut cele bune spre invierea vietii, iar cei care au facut cele rele, spre invierea judecatii” (Evanghelia dupa Ioan capitolul 5, versetele 28-29).
    Si aici, Mantuitorul specifica foarte clar: DIN MORMINTE vor iesi la chemarea Sa cei repausati.
    Si mai sunt si alte texte in Vechiul Testament care spun acelasi lucru. Omul sa isi depuna corpul in mormant, in pamant. Mai mult chiar, sa remarcam ca, in timp ce Iisus Hristos spune clar unde trebuie sa lasam corpul dupa trecerea pragului mortii, NU SPUNE nicaieri ca ar exista si varianta arderii pentru corpul celui decedat.
    Cred ca este destul de clar si limpede ca, pentru un crestin ortodox, varianta incinerarii nu este de la Dumnezeu.
    Cu tot respectul pentru felul sau dornic de a afla, din pacate, pe aceasta tema, greseste grav dl Oreste Teodorescu, incurcandu-se in propriile dubii. Sunt sigur, contez pe sinceritatea domniei sale, ca daca se va apleca mai atent asupra acestei teme, se va lamuri singur. Daca nu, poate ca experienta unui duhovnic imbunatatit il va scoate din aceasta incurcatura.
    Aseara a facut si alte multe, prea multe greseli. S-a referit la parintele Arsenie Boca gresit. Sfantul Ardealului, poate cel mai mare duhovnic pe care l-a avut neamul romanesc vreodata, nici macar nu a pomenit cuvantul „incinerare”. Calugarul Tadei este de fapt, Staretul Tadei. Tonul si cuvintele pe care le-a folosit in disputa cu Purtatorul de cuvant al BOR (pentru care nici eu nu am o stima deosebita dupa recomandarile facute in problema actelor cu sau fara CIP), lipsa de rabdare si cuviinta afisate nu il arata ca pe un om ce isi doreste invatatura hristica. Asa cum arata acum, dl Oreste are prea multa mandrie si prea putina smerenie. Ori aceasta numai spre ortodoxie nu duce. Pacat.
    Are totusi dreptate in ceea ce priveste taxarea la biserica pentru serviciile preotilor. Este clar spus de Domnul nostru, Iisus Hristos, ca „în dar aţi luat, în dar să daţi. Să nu aveţi nici aur, nici arginţi, nici bani în cingătorile voastre” (Evanghelia dupa Matei, capitolul 10, versetele 8-9). Banutii vaduvei ar trebui sa fie averea lor, dar acesta este un alt subiect.
    Cu drag, fie-va viata in bine si frumos. Doamne-ajuta!

  10. Prima emisiune de calitate a lui Brancu, nu circ (ar putea sa mai invete sa va vorbeasca pentru a nu fi pus in situatia de a se balbai. Felicitari Oreste! Biserica Ortodoxa va disparea asa cum a si aparut, in primul rand din cauza lacomiei preotilor ce o slujesc si a lipsei de respect.

  11. pt Oreste.

    Oreste a fi crestin inseamna Dragoste, Smerenie Ascultare..cred ca stii ca in momentul cand noi „lovim” intr-un semen de-al nostru, il lovim pe insusi Hristos…

    Ai fost extrem de virulent, asa cum a spus bine parintele esti „naiv” in multe privinte,si eu indraznesc sa spun ca amesteci lucrurile…Ca sa intelegem ADEVARUL care este Hristos, trebuie sa invatam SMERENIA si sa facem ascultare…noi ca si crestini ortodocsi nu ne putem mantui, fara taina sfintei spovedanii si taina sfintei impartasanii…insa cat suntem vii, putem sa gasim calea care duce la mantuire, doar daca dorim acest lucru…Dumnezeu nimic nu face fara voia noastra….Imi pare rau sa spun tu inca nu vezi si nu intelegi adevarul din cauza mandriei tale…e un pacat perfid mandria , toti trebuie sa avem trezvie…si sa luptam cu acest pacat.Dumnezeu sa te lumineze si sa te ajute sa gasesti calea adevarata care duce la mantuirea sufletului.

  12. Tot respectul pentru ORESTE. BRAVO !!!!!!!!!
    ” Orice om care benificiaza de avantaje materiale ori sociale de pe urma lui Isus este un excroc si complice la excrocherie este orice om care ofera avantaje materiale si sociale oricarui propavaduitor a lui Hristos” – OLIVER STAN
    DESTEAPTA-TE ROMANE!!!!!!!!!!!!!

  13. toata stima oreste bravo!!!!!
    din pacate „la piovra „biserica si reprezentantii ei niste ipocriti

  14. MII DE FELICITARI PT.ORESTE.
    RUSINE CONDUCATORILOR BISERICII ORTODOXE ROMANE PT.CARE BISERICILE AU DEVENIT AFACERI.

  15. FELICITARI ORESTE! SUNT DE ACORD CU TINE TOT CE SPUI ESTE ADEVARAT . ORESTE TOATA STIMA MEAAAAAAAAAAA .

  16. Sa ne lamureasca preasfintia sa cum e treaba cu monopulul la pangar….
    sau daca biserica care obliga preotii sa achite fituica aia de ziar are curaj sa iasa cu acel ziar pe piata libera..sau mai bine sa iasa cu lumanarile la concurenta cu firma „X”

    Biserica strange biruri mai rau ca boierii ciocoi..

  17. Oreste! esti super tare! Bravo tie! Da, biserica este la noi in Romania o mare afacere, iar preotii niste afaceristi, dar de doi bani. Felicitari! D-nu.Brancu lasati-l pe oreste sa vorbeasca! are nota 20000000000000000000000000000 , este super tare . E mai crestin si religios ca toti popii care mulg poporul roman.

  18. domnule oreste,desi sunteti aprig in ce priveste BOR,nu credeti ca tot ce se intampla in jurul nostru e creatia minii si a vointei noastre?polemicile nu reflecta decat limitarea noastra ca oameni,cramponati de pareri personale si opinii subiective;eu una stiu ca D-zeu este un D-zeu al pacii si nicidecum a polemicii….la teorie suntem toti buni….dar cand vine vorba de practica…..cam toti suntem la fel…..nu credeti?

  19. la multi ani. 2013 sa fie un an cu multa sanatate, reusite, belsug. cel mai tare invitat. multumim. apropo,am scris si eu un comentariu cu privire la observatiile d-lui C.T.P. despre filmele d-lui sergiu nicolaescu si am intrebat: de ce 23 de ani nu a comentat calitatea filmeleor? (este pe internet). ne pare f.f.f.rau, prea scurta emisiunea. am dori ca emisiunea de la ora 23( o data pe saptamana)sa fie difuzata in direct si la ore mai convenabile. multumimmmmm.

  20. Draga Angi stii si tu ca toti vor sa plece in strainate. De ce? sau nu te-ai intrebat pana acum? Din cauza voastra!! voi , cei ce ganditi in halul asta! in nicio tara nu vei intalni un singur om cu atat dezinteres pt omul de langa el. acolo nu isi vede nimeni „de ograda lui” acolo se unesc atunci cand observa ca ceva nu este in ordine, aici isi vede toata lumea de ograda lui, iar preotii danseaza de bucurie si se lafaie in bani, iar lumea se chinuie , ca nah, trebuie sa le umple buzunarele popilor.sa-ti vezi de ograda ta inseamna sa nu barfesti, sa nu judeci., in nici un caz nu inseamna ca trebuie sa ne ascundem cand este vorba de dreptate. Daca tot esti asa credincios, Iisus Hristio s-a dus de buna voie sa fie batut si crucificat, pentru dreptatea de pe pamant. nu a sarit cu gura si nu a spus „sa-si vada fiecare de ograda lui.”.!

  21. Buna seara. dragii mei
    Ma bucur nespus pt ca Oreste a spus totul asa cum a simtit si corect In legatura cu CTP are perfecta dreptate/ Pe acest individ comunist si fara Dzeu trebuie sa-l puna cineva la punct ca el este tot timpul Gica contra in orice problema. Nu l mai dati pe posturi ca asta este un divol si nu merita sa fie ascultat.In ceea ce priveste legat de biserica ii dau dreptate in legatura cu constructia Catedralei Neamului – nu ii gasesc rostul mai ales in aceste vremuri grele ci mai bine ar ajuta si ar construi camine pt batrani si copii si multe altele. sotrul meu a lucrat un timp scurt si mi-a povestit ce buncare se construiesc acolo si cate cavouri si cripte peste 47 la numar – probabil unde se vor ingropa capii bisericesti. of doamne cate s-ar fi putut face cu acei banisori. Va rog merge ti si face ti un reportaj la Catedrala<
    Cu respect, Sanda Bucuresti

  22. Atunci cand mananci din trupul lui Isus(adica paine)si cand bei din sangele lui(adica vin)trebuie sa tii post sau e un mod de ati curata ssufletul in fata Dumnezeului de pacate intr-o slujba bisericeasca?

  23. Oreste spune ca un bun crestin nu judeca si-si iubeste aproapele ca pe el insusi si totusi declara cu voce tare ca uraste si dispretuieste.Asta este paradoxul lui.
    In rest sunt fana lui.

  24. 1. Iisus Hristos a fost inmormantat, NU INCINERAT.
    2. Nici un sfant nu a cerut sa fie ars.
    3. Cate moaste am fi avut daca calugarii ar cerut sa fie incinerati?
    4. Ce parere aveti despre fumat. Este pacat? Va intreb pentru ca nu scrie in Sfanta Scriptura nimic despre acest aspect.
    5. Stiti ca Ortodoxia are doua izvoare? Nu doar Sfanta Scriptura ci si Sfanta Traditie?
    6. Stiti cumva ce parere a avut parintele Arsenie Boca despre inmormantare?

  25. scrierea biblica ,, pamant esti in pamant te vei intoarce ,, completare la intrebarea anterioara

  26. cum comenteaza ORESTE scrierea biblica <> daca esti incinerat?
    daca face un doctorat in teologie si vrea sa renunte din cauza unor oameni care sunt conducatorii biserici ortodoxe , greseste foarte mult, ptr. ca noi toti care nu suntem de acord cu doctrinele impuse de preoti, daca renuntam cum va arata crestinismul peste cativa ani- clar DEGRADAT,sau mai grav nu va mai exista ,
    FELICITARI DOMNULE ORESTE

  27. Sunt de acord cu tot ce spune Oreste,eu ii urmaresc toate emisiunile.Dar are in totalitate dreptate.

  28. Lasand deoparte invataturile bisericii, cum ramane cu liberul arbitru?
    Nu este decizia fiecaruia cum isi traieste viata? – implicit si ultimul drum ? De ce nu isi vede fiecare de „ograda lui” inainte de judeca pe cel de langa el? Cred ca cel mai mare dusman al nostru suntem noi insine si pana nu ne cunoastem pe noi nu avem dreptul sa judecam pe nimeni. O seara buna! Angi

  29. Sunati-l pe popa Limba, scuze pe purtatorul de cuvant …..va va raspunde, a intrat in direct la multe emisiuni in ultima vreme….sau sunteti farisei?

  30. Felicitari domnului Oreste! Pe vremea comunismului preotii nu aveau salarii, acum au si salarii mari , pun si taxe exuberante. In sfarsit cineva care se leaga de acest subietc. Patriarhul are Audi de 80.000 de euro. Iar cei de la televiziunea Trinitas dau in fiecare zi coduri de conturi , pentru ca oamenii sa le trimita lor bani ca ei sa construiasca „CATEDRALA MANTUIRII” de 400.000.000 euro.
    Felicitari inca o data domnului Oreste!!!
    si felicitari Antena 2 si „Agentul V.I.P”!!

    Continuati tot asa, faceti niste emisiuni minunate!.

  31. m-as astepta totusi ca oreste sa dea niste detalii despre ce se intampla cu sufletul celor incinerati….al celor fara trup

  32. LA multi ani Cristi tie si invitatului tau Oreste ! Am o intrebare pentru tine si pentru invitatul tau : undeva am citit ca si tu si el sunteti masoni.este adevarat?
    ma gandeam ca poate si domnul Sergiu Nicolaescu a fost mason,iar la masoni nu este acceptata decat incinerarea dupa moarte din cate stiu.ce puteti spune amandoi de aceasta informatie?In rest numai bine !

  33. Buna seara,

    Sunt de acord cu Oreste.Prin slujba de inmormantare sufletul este ajutat sa treaca dincolo,din cate stiu eu.Deci nu vad ce legatura are incinerarea sau inmormantarea cu trecerea sufletului dincolo.

  34. Buna seara Dumneavoastra si invitatului.Intotdeauna cand am ocazia il ascult cu mare interes.Sunt intr` un totul de acord cu acesta si il respect.Am doar 15 ani dar va urmaresc in fiecare seara cu aceeasi placere si bucurie!

  35. Felicitari lui Oreste pentru mintea si inima deschisa de care da dovada. Eu unul spun sincer: sunt botezat catolic, scolit ortodox, am intrat in contact cu foarte multi protestanti si neoprotestanti. Ce e sigur e ca refuz sa ma declar catolic, ortodox sau (neo)protestant, acestea fiind niste simple denumiri politice. Crestin este acela care il urmeaza pe Iisus. Cei care s-au declarat impotriva incinerarii lui Sergiu Nicolaescu pe motiv ca „nu e crestineasca” ar trebui sa renunte la „s”-ul din denumirea religiei lor, pentru ca exact asta sunt. Lucrul asta imi aduce aminte de vorbele lui Iisus adresate fariseilor, cu privire la intrarea in Imparatia Cerurilor: „Nu intrati nici voi si nu lasati nici pe altii sa intre!”. Sa fim crestini autentici, si sa avem respect fata de durerea unei sotii, si de ultima dorinta a unui om plecat dintre noi! Asta ar trebui sa facem!

  36. Felicitari lui Oreste pentru mintea si inima deschisa de care da dovada. Eu unul spun sincer: sunt botezat catolic, scolit ortodox, am intrat in contact cu foarte multi protestanti si neoprotestanti. Ce e sigur e ca refuz sa ma declar catolic, ortodox sau (neo)protestant, acestea fiind niste simple denumiri politice. Crestin este acela care il urmeaza pe Iisus. Cei care s-au declarat impotriva incinerarii lui Sergiu Nicolaescu pe motiv ca „nu e crestineasca” ar trebui sa renunte la „s”-ul din denumirea religiei lor, pentru ca exact asta sunt. Lucrul asta imi aduce aminte de vorbele lui Iisus adresate fariseilor, cu privire la intrarea in Imparatia Cerurilor: „Nu intrati nici voi si nu lasati nici pe altii sa intre!”. Sa fim crestini autentici, si sa avem respect fata de durerea unei sotii, si de ultima dorinta a unui om plecat dintre noi! Asta ar trebui sa facem!

  37. Felicitari lui Oreste pentru mintea si inima deschisa de care da dovada. Eu unul spun sincer: sunt botezat catolic, scolit ortodox, am intrat in contact cu foarte multi protestanti si neoprotestanti. Ce e sigur e ca refuz sa ma declar catolic, ortodox sau (neo)protestant, acestea fiind niste simple denumiri politice. Crestin este acela care il urmeaza pe Iisus. Cei care s-au declarat impotriva incinerarii lui Sergiu Nicolaescu pe motiv ca „nu e crestineasca” ar trebui sa renunte la „s”-ul din denumirea religiei lor, pentru ca exact asta sunt. Lucrul asta imi aduce aminte de vorbele lui Iisus adresate fariseilor, cu privire la intrarea in Imparatia Cerurilor: „Nu intrati nici voi si nu lasati nici pe altii sa intre!”. Sa fim crestini autentici, si sa avem respect fata de durerea unei sotii, si de ultima dorinta a unui om plecat dintre noi! Asta ar trebui sa facem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *