UN GLONTZ/ZI – A venit salvarea pentru Serban Huidu?

Degeaba am facut facultatea de jurnalistica. Si apoi am predat. Lumea nu mai vrea raspunsuri, ci emotii. Ce sa mai astepti sa privesti in ansamblu o poveste, cand poti fi, din prima, un Pavarotti al invectivelor? Devii interesant astfel. Cazul lui Huidu e cel mai clar. Etalonul profesional al presei a fost o vreme un om care a condus asa-zisul Crucisator al presei – Cristian Tudor Popescu. Daca el sare la gatul lui Huidu, vituperand de parca baiatul asta era Gaddafi, la ce bun sa mai cerem reguli in presa?
Dar nu scriu aici ca sa ma rafuiesc cu media. In fond, si televiziunile de stiri au invitatii lor de profesie. CTP e un fel de Tantareanu. Cum il sun eu pe omul din Paradisul Verde ca sa fac audienta, asa fac si cei, pasamite, “mai seriosi”. Desi mi se pare ca, acum, Realitatea e mai tabloida decat Antena 2!
Huidu a trait experienta trista a primei pagini. Patru zile, si frigiderul daca-l deschideai, tot Huidu era in rafturi! Ce ritual de exorcizare, sa vorbesti ore in sir despre ceva clar ca lumina zilei! Serban Huidu a gresit si va plati pentru asta. Nu legea – indeobste blanda cu cei care “au cu ce”! – il va pedepsi, ci eticheta de “criminal” care va atarna mereu pe spatele lui. Chiar si cand i se va zambi in fata. El nu mai poate fi Huidu din trecut. Stie televiziune, e vremea sa o faca din spatele camerelor. Pentru a face morala&satira cu altii, trebuie sa ai un ascendent. El e acum la pamant. Oare, de data aceasta, va intelege in fine ca iesirea la liman este inchinarea la un alt zeu decat cel pe care l-a avut pana acum? Serban a crezut in divinitatea vremii – Banul, or, vremurile nu sunt diferite de cele trecute. Salvarea vine tot de la Dumnezeu. Accidentul din iarna nu l-a lamurit, poate de data aceasta…

Un comentariu la “UN GLONTZ/ZI – A venit salvarea pentru Serban Huidu?

  1. Si dacă tot se dezbate acest subiect se va da timpul înapoi sau voi învia morții?Eu nu cred.Mi-e antipatic in general Huidu dar,consider ajunge cat s-a vorbit fara rost…asa a fost scris.
    Oamenii sunt înclinaţi să fie categorici şi să meargă dintr-o extremă în alta. Unii cred că omul este deplin stăpân pe soarta sa şi că Dumnezeu nu are nici o implicaţie în vieţile noastre. Alţii, dimpotrivă, sunt înclinaţi să creadă că Dumnezeu deja a hotărât mai dinainte totul pentru om şi nu contează ce alegeri va face omul.Ajunge cu aceste dezbateri fara rost doar pentru un strop de audienta!Si aici ma refer la toata mass media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *