Scrisoare pentru prietenul nostru, Bogdan Toader! Ajutati-l!

Ieri, am vorbit la telefon cu Ada Vertan, cu care am lucrat la debutul meu TV, acum 11 ani, la Duminica in familie. Ea face parte din echipa de „grei” ai emisiunii moderate de Mihaela Radulescu. Oameni facuti pentru televiziune. Ea mi-a trimis un apel disperat pentru Bogdan Toader. El a lucrat cu Stefan Banica, Andreea Banica, Directia 5, Lesko si multi, multi altii. Am lucrat excelent acum zece ani cu Bogdan la festivalul Callatis. M-am bucurat pentru ascensiunea lui, ca regizor de clipuri. Acum, e intr-o situatie disperata. Iata scrisoarea ei. Ajutati-l!

Draga Cristi,
Dupa cum am vorbit si la telefon, Bogdan Toader, omul minunat din spatele masinariilor de filmat si montat, care a pus suflet in fiecare ”produs” scos pe piata, banii nefiind pentru el niciodata moneda de schimb, pluteste intre viata si moarte fara fondurile necesare unei operatii, aici, in Romania, cat si unei recuperari post operatorii. In urma cu o luna de zile, in urma unei embolii cerebrale Modestia lui proverbiala, deh e in zodia pestilor, se manifesta si de aceasta data. Tovarasa lui de viata, Mirela Banu, a luat taurul de coarne si a trimis un sms tuturor apropiatilor<< Bogdan e grav bolnav si nu avem bani pentru operatie. Cine ne poate ajuta cu o donatie, contul nostru este RO 19 RZBR 00000 6006 349865>>.
Eu il cunosc de la inceputul anilor 90, cand ca tanar absolvent de jurnalism isi facea ucenicia la regizorul Cornel Diaconu. Filma, monta, scria scenarii,…omul orchestra! Am ridicat impreuna si proiecte publicitare, editoriale(pentru Duminica in familie dar si pentru Festivalul Callatis) dar si film de lung metraj. Melodia „Poate ca astazi, poate ca maine” interpretata in filmul A doua cadere a Constantinopolului de Loredana si Temisan a fost compusa de Bogdan. De cativa ani buni si a deschis studioul lui de creatie. A realizat videoclipuri pentru Stefan Banica, Anna Lesko, Directia 5, Andreea Banica, Ovidiu Comornic si Angela Similea, Nicoleta Luciu, Compact, Nico, Hara, Heaven,…

Pe 8 octombrie a facut paralizie a intregii parti drepte a corpului din cauza unui atac cerebral. Doctorita Cristina Nica de la Spitalul Municipal l-a ingrijit si recuperat aproape total. Dar, in urma RMN ului si a Tomografiei s-a constatat ca sufera de un anevrism cerebral si ca oricand e in pericol sa recidiveze fara un pronostic favorabil. Costurile unei operatii in Romania se situeaza intre 10 000(la Municipal) si 25 000(la Bagdasar) de euro, fiind incluse un stent si doua inele de platina care trebuiesc comandate si achizitionate de pacient de la o firma cu profil medical.
Acum e in deplina capacitate creatoare si mai are multe de spus. Sa-l ajutam in acest moment de cumpana…umar langa umar, noi, colegii lui de breasla care-l pretuim!
Ada

7 comentarii la „Scrisoare pentru prietenul nostru, Bogdan Toader! Ajutati-l!

 1. Nu pot sa cred ca Bogdan a murit…Abia astazi am aflat despre acest lucru de la un fost coleg de liceu de-al lui…Bogdan era un om vesel..plin de viata….Am fost colegi de liceu si tin minte ca in pauzele dintre ore ne incanta cu melodii…ne canta la chitara…
  Dumnezeu sa-l odihneasca ! Nu mai am cuvinte…A cunoscut atata lume, poate ca a ajutat multa lume…De ce n-a putut fi si el ajutat la randul sau ???…Este nedrept. Prea tanar, mult prea tanar. Era cu o zi mai mare decat mine. Nu-mi vine sa cred…..

 2. Am citit azi ca Bogdan Toader a murit!Pacat ca nu l-ati salvat,cei cu multi euroi si fara copii,,,a ramas o fetita orfana!!Dumnezeu sa-l odihneasca,macar s-o ajutati pe copila! VINE CRACIUNUL!

 3. Foarte elegant ai raspuns la un post cu un anunt umanitar … Ca un adevarat „domn” .Mut canalul stai lin nu te agita. Provoci mila.

 4. Felicitari pentru initiativa si pentru emisiuni! Esti unul din putinii oameni de televiziune care au ramas pe la noi, care stiu sa faca haz de necaz si sa rada de prostia altora.
  Referitor la Bogdan Toader, la ce banca este deschis contul? Din cate am vazut acest amanunut nu e mentionat in scrisoare.

 5. Ce naiba zbieri in toate emisiunile? Zici ca esti disperat pe bune . Parca orice cuvant ai spune sau fraza ar fi ceva senzational. Si gumele care ar trebui sa para a fi ironice la adresa unor „vedete” pe care apoi le pupi in dos nu au nici un farmec. Deja devii f. enervant cu tot respectul. Uneori nu ne interesaza ce mannca X ce face Y unde trimiti tu in vacante deja sunt expirate NIMIC nou sub soare. Nimic inventiv acelasi discurs , aceeasi invitati sterili si accelasi interviu sec . Nu ai haz deloc. Mai invata de la altii gen Jay Leno….

  1. Ce sa fac, de trei ani si jumatate sunt cel mai bun de pe aici cu zbieretele astea! Si sa vezi cata treaba mi s-a mai dat sa fac si de sarbatori! Imi pare rau pentru tine, ca te roade piz…ma… Imi pare rau ca te plictisesc. Muta canalul!
   SI APROPO, TOCMAI AI COMENTAT ABERANT REFERITOR LA UN POST CU CONTINUT UMANITAR. NUMAI LA ATAT TE DUCE MINTEA?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *