Topul miliardarilor: bogatia cu frontiere a lui Iri, Prighi & Gigi

Cea mai mare descoperire a colegilor de breasla, in aceste zile, este Top 500, realizat recent, ocazie cu care aproape toti miliardarii-vedeta ai Romaniei – Gigi Becali, Irinel Columbeanu, Silviu Prigoana, Elan Schwartzenberg, Romanita Iovan, Adrian Mutu, Gica Hagi – sunt prezentati ca fiind in groapa financiara a crizei. Sute de milioane de euro care dispar, averi reduse la (vai!) cateva milioane de euro…

Prohodul cantat de colegii mei nu mi se pare relevant, nici macar pentru proletarii frustrati care urasc noua generatie de imbogatiti.

De ce?

1. Toate averile au scazut drastic, pentru ca proprietatile imobiliare nu mai pot fi evaluate. Asta nu inseamna, evident, ca sunt zero. Cand va trece taifunul crizei, ele vor avea o cota de piata! Deci, daca acesti oameni au atatia bani fara imobiliare, e ok pentru ei.

2. Un prieten spunea ca, daca ai trecut de 10 milioane de euro, diferenta dintre 10 si 100 nu mai sesizabila, apropo de modul in care vei trai intr-o viata, aceasta adica. Prin urmare, sa nu le plangem de mila, au tot ce le trebuie pana la final.

3. Au trecut vremurile in care averile cresteau mai tare ca saracia. Cand va trece criza, vom vedea o realitate mult mai valabila decat iluzia in care s-a trait. Dar nimeni nu o va lua de la zero.

Pe scurt, e bine. De-aia nu se mai lauda cu banii lui decat Bercea Mondialul…

5 comentarii la „Topul miliardarilor: bogatia cu frontiere a lui Iri, Prighi & Gigi

  1. @iana: E parerea ei. Nu mizez in niciun caz pe faptul ca stimabila colega ar fi urmarit tot ceea ce fac, caci probabil ca nu a avut rabdare sa vada reportajul exclusiv de la Confidential de la aniversarea lui Mircea Albulescu (de acum cateva zile) sau distributia de la premii (de saptamana trecuta), cu Mariana Nicolesco, Alexandru Arsinel si organizatorii festivalului Enescu intre laureati. Sau emisiunea omagiala pentru Angela Moldovan, Sofia Viconeanca si Ionela Prodan de acum 2 saptamani. E simplu sa vorbesti dupa ce ai vazut intr-o seara si tot atat de greu sa tragi concluzii dupa ce NU ai vazut ce se intampla in aceasta emisiune de-a lungul istoriei ei. Combinatia de comercial si profunzime reprezinta azi o echilibristica extrem de delicata. Asadar, pentru Corina Stoica, nimic de comentat. Oricum, nu avea nicio intrebare pentru mine pe blog, pentru ca jurnalistii mai tineri, in general, nu au intrebari, ci doar certitudini.
    @eca: office@ardes.ro

  2. buna cristi, lasa-i te rog, adresa mea de email oanei pt ca am nevoie de o recomandare din partea in legatura cu produsele ardes. app, ai publicat sau vei publica poeziile pe care i le-ai scris oanei pana acum? ms bafta in continuare si multi ani fericiti alaturi de oana

  3. sal cristi, eu una nu cred in acest top. ce ma ingrijoreaza mai mult , este situatia Stelei, nush cand se va termina acest scandal dintre gigi si suporteri. nu este bn pentru ekipa ,jucatorii sunt afectati si se vede in prestatiile lor de pe teren lor, acest conflict nu face cinste Stelei. ce crezi k este de facut? trebuie sa existe o solutie, trebuie sa ajutam Steaua sa redevina ce a fost.

  4. Corina Stoica de la gardianul are o intrebare pentru tine.. la ea pe blog… scrie-ne si noua raspunsul :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *