Gata, l-ati uitat pe Paunescu?!! Treceti la fapte!!

interviu Cristi Minculescu 5 noiembrie

Nici o minune nu dureaza mai mult de 3 zile la romani.
O data cu inmormantarea unui roman, oricat de mare ar fi fost, mass-media intoarce spatele cu viteza marelui disparut. Nimic din mesajul unei activitati titanice, nimic din pildele pe care macar acum ar trebui sa le intelegem, nu trec mai departe. Cinismul televizat nu a facut exceptie nici in cazul lui Adrian Paunescu, cel mai social om dintre cei care au trait aici in ultimul secol. Daca cei care au plans cu sughituri si flori in mana ar trece la fapte macar intr-unul dintre milioanele de mesaje de factura publica pe care Adrian Paunescu le-a trimis numai in ultimii 20 de ani, ar insemna ca omul public nu a trait degeaba. Dar e mai simplu: viram scurt catre poezie – „ce poet a fost” – si gata! Ce daca Paunescu a suferit pentru noi, s-a luptat pentru noi? Hai, c-avem treaba!
De acum, revenim la mizeria cotidiana care, de altfel, l-a omorat pe Paunescu.
Voi posta inregistrarea urmatoare in scop diversionist: daca iubiti rockul, daca il iubiti pe Minculescu, intelegeti ca el nu ar fi existat pentru voi asa cum era acum daca nu era Paunescu. „Este al doilea tata al meu”, spune Cristi. Preluati o idee pentru Romania a lui Paunescu, zguduiti fiecare tara, si Minculescu va va multumi!!!
Si inca cineva, din cer…

10 comentarii la „Gata, l-ati uitat pe Paunescu?!! Treceti la fapte!!

 1. stimata Claudia, daca esti inteligenta cine te impiedica sa faci 37000000 euro? Valoarea lui Adrian Paunescu nu poate fi masurata in bani. Cu versurile lui Adrian Paunescu am crescut, pe muzica din Cenaclu am plans si am ras…

 2. Nu, pe Maestrul Paunescu nu-l poti uita. Conteaza atat de mult ce a facut in vremuri trecute? cine nu avea carnet de utc sau pcr in buzunar? Asta era modul de viata. Fiind eleva in primi zece din clasa, am fost utc-ista din „primul tur”, nici nu stiam bine cu ce se mananca, dar trebuia.
  Ascult cu mare drag Vocea din Cenaclul Flacara.

 3. Sincer eu m-am aÈ™teptat ca după înmormântarea poetului A.Păunescu, sa apară bazaconii despre el,ca de’ asta e presa românească…Si chiar daca ar avea pe cei 2 gemenii ce?De ce nu s-a zis despre acest lucruri pana a trait?

 4. BUNA CRISTI .POETUL ADRIAN PAUNESCU A SCRIS O GRAMADA DE POEZII .DAR SA REVENIM ,AM PUS-O PE A MEA FATA ,SA CITEASCA POEZII DE PAUNESCU ,PT. AM CARTI CU POEZII E PAUNESCU (NU LE-AM CUMPARAT ACUM ) AM DIN 1988.SI MAI AM SIN DIN ALTI ANI (NU ASTA E IMPORTANT).UNELE I-AU PLACUT ,DAR GENERATIA ASTA NU INTELEGE CUM A FOST LA CENACLU ,NU CITESC O POEZIE ,O CARTE NIMIC ,DOAR NET ,SI CE LE DAU DE LA SCOALA .PACAT CA IN MANUALE NU EXISTA POEZII DE PAUNESCU ,CI DOAR TOT FELUL DE SCRIITORI CARE NICI EU NU-I INTELEG ,DARMITE UN UN ELEV.
  AM PLINS PT.CA A MURIT ,A FACUT CE-A FACUT ,ASTA A FOST ,DAR SINT ALTII CARE AU FACUT MAI MULTE PT.CEAUSESCU ,SI ACUM SINT MARI PATRIOTI ,SAU MARI DIZIDENTI,SAU MARI POLITICIENI.

 5. no bine… le stii pe toate ;) in final care era, in viziunea ta, continuarea?… nu inteleg ce trebuia sa infaptuiasca omenirea Romaniei in memoria lui AP ??? in final au fost multi oameni care au suferit inzecit si nu li se pomenesc numele ani intregi. nu inteleg absolut deloc cand spui ca a suferit si s-a luptat pentru noi… eu cred ca a dus-o binisor si inainte si dupa… in final eminescu CHIAR a murit in mizerie si suferinta… nu AP. in final cred ca ii faci un mare deserviciu daca vrei ca lumea sa il planga pentru ca a suferit si s-a luptat (lucruri pe care, recunosc, eu nu i le imput pentru ca nu cred ca e cazul). cred ca un om mare si valoros este plans de oameni pentru ca lasa un gol in urma, pentru ca i se va simti lipsa si pentru ca lumea va fi mai trista fara el… si nu pentru ca a fost un amarat. dar e treaba ta cum onorezi tu memoria celor pe care lasi de inteles ca i-ai admira!

  1. Claudia,
   Chestie de gust. Nu sunt obligat sa vibrez decat la ceea ce imi place. Cand citesc ceva ce-mi place, nu mai stau sa ma gandesc ca n-ar trebui sa-mi placa in functie de eventualitatea ca autorul l-ar fi pupat in cur sau l-ar fi hulit pe Ceausescu. Am admirat anvergura morala a doamnei Lovinescu. La metafora, insa, e 1-0 pentru Paunescu. Sau te pomenesti ca in viata ta nu ai facut compromisuri? Eu mi le asum, inclusiv in meseria mea de acum. Am schimbat mult registrul in ultimii ani. Unii m-au placut, poate, mai serios. Am insa un scop septic, pe care singur l-am ales.

 6. as vrea si eu sa sufar de 3.700.000 de euro. hai mai ia o pauza… si acum ar trebui sa vorbim pana la adanci batranesti despre AP ? ok, a avut de la D-zeu un talent imens, cum l-a folosit, sau in slujba cui, este o alta chestiune. mai mult decat onoruri militare (pentru ce nu se stie) ce ar mai trebui??? hai sa vorbim 100 de zile numai despre el… have a break!

  1. Claudia,
   Se vede ca nu ai citit articolul, ci doar un titlu. Superficial gest din partea ta. E o evaluare „din avion” de-a dreptul penibila. Cine spune ca un teren in Voluntari mai costa 2 milioane de euro, cat scrie Libertatea? Poate sa nu mai coste nimic! Sau nu intelegi de ce averea lui Becali a scazut de zece ori in doi ani… Cat despre case, eu am fost in casa din Dionisie Lupu. Nu face niciodata un milion de euro casa aceea, poate doar in varful nebuniei imobiliare sa fi dat cineva atat. Pe scurt, e o evaluare nedreapta si mincinoasa, dar cautionez Libertatea pentru alte ispravi jurnalistice. Oricum, pacat ca a bagat prostii in capete naive ca al tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *