Post-Madonna: Un spectacol PERFECT!

„Hello, Romania! This is Madonna! Are you ready to see me live?”

Asa spunea Madonna in promo-ul concertului de ieri. Raspunsul la intrebare il stim abia azi: NU!!!

Nu. Romanii nu erau pregatiti sa o vada pe Madonna live. M-am sfatuit cu oameni care au vazut concerte mari si sunt de specialitate, confirmandu-mi ceea ce am simtit si eu: A FOST PERFECT!

Ceea ce am vazut ieri a mai fost, aici, in Romania, ca efecte, montare coregrafica, interpretare muzicala, doar in trei ocazii: Michael Jackson (de 2 ori) si Rolling Stones. Si punct. Daca vine si U2, va fi a patra oara. Si iarasi punct.

Ieri, nu a fost un concert, asa cum bine spunea unul dintre oamenii din staff-ul Madonnei, ci un spectacol complet, cu mesaj, emotie si tot ce trebuie. Romanul majoritar nu stie cum arata un concert in varful show-biz-ului mondial. Ne-am obisnuit cu baieti si fete cantacioase care vorbesc cu noi, fara multa miscare si putine efecte. Cu bezele si smecherii. Madonna a fost ca un bolid.

Madonna a fost exact ca o nava spatiala care a aterizat langa o stana. Cum priveste bastinasul nava? Prostit. Si apoi, eventual, injura: mai da-te-n ma-ta cu luminile tale!

E un alt nivel de showbiz, pe care inca nu l-am accesat si, din pacate, il injuram pentru ca refuzam sa-l intelegem.

Madonna a dansat doua ore, a cantat OK doua ore, a transmis mesaje sociale puternice, a facut o reverenta (care nu i-a cerut-o nimeni!) in fata celui care a fost, pana la urma, cel mai valoros competitor al ei – Michael Jackson. A fost totala.

Mi-a placut modul in care a stiut sa-si judece controversele vietii. La piesa She’s Not Me, a avut 4 intruchipari mai vechi ale ei – din clipurile Material Girl, Like a Virgin, Erotica si Like a Prayer – le-a sarutat, le-a smuls hainele, le-a sarutat (cu limba). A parodiat gesturile ei, convulsiile trecutului ei. A dat de inteles ca viata ne schimba si deseori ne gandim ce a fost rau si bine in trecut. Ne dam cu capul intre peretii gandurilor, ca ea de podeaua scenei.

A vazut ca romanii nu o asimileaza, asa ca si-a facut treaba perfect si a plecat. Mi-a adus aminte de un Elton John din 2004, efectiv stupefiat ca stadionul pe care canta era gol. Si a continuat cu mai multa putere. Madonna si-a vazut de treaba dupa huiduieli si a fost profesionistul perfect.

 Concluzie, la acest post: o sa ne prindem cat de bun a fost momentul de ieri, dupa ce vom vedea ca nu avem cu ce sa-l comparam!

5 comentarii la „Post-Madonna: Un spectacol PERFECT!

  1. mi-a placut, imi place, si imi va place mereu Madonna… Show-ul a fost perfect, exact asa cum imi inchipuiam… pacat ca noi romanii nu stim sa apreciem ceea ce e frumos si bun, adica o muzica de calitate si un spectacol bine pus la punct; probabil ca daca pe scena ar fi fost vreuna din vocile „bune” ale noastre, ale romanilor, si anume Florin Salam si altii, entuziasmul era mai mare, ca doar versurile lor le auzim pe la toate colturile… mai avem foarte multe de invatat pentru a ne putea schimba…

  2. @miruna: Am fost la Metallica pe 23 August in 1999. Nu m-a dat pe spate prestatia, desi muzica trupei mi-a instotit adolescenta. Chestie de gust, deci, eu nu l-as pune chiar asa sus…

  3. Ai spus foarte bine!Exact asa a si fost!Mie mi-a placut ,desi nu sunt fan infocat Madona si m-as mai duce sa o vad de cate ori as putea.

  4. hai sa fim seriosi….ce sa vezi la modana?! o doamna la 50 care se misca bine…doar atat…exclus cum arata….un pachet de muschi si atat…nu sexy……de cantat?..nici vorba..nicodata nu a cantat…..spectacol?! slabutz….program de bar de noapte cu fetite la bara….ai dreptate in ro pana acum n cele mai adevarate concerte au f asa cum ai spus si tu dar ai uitat ceva…..metallica si ala a f un concert bun…..u2? am f in 2006 in munchen…ala da spectacol si a nu mai vb ca bono canta….si canta pe bune si bestial…si te atinge la suflet cu versurile lui, el tranmite ceva…asta cu madonna este asa numai un mit…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *