Romanitza si onomastica de la manastire

 

Am cunoscut-o pe maica Lavrentia. Este sfanta careia Romanitza i-a incredintat nevoia ei de a primi sfaturi pentru a putea merge mai departe. Intr-o chilie a Manastirii Ghighiu – in vecintatea unei icoane facatoare de minuni cunoscute in Romania -, Lavrentia este o femeie care si-a petrecut toata viata pentru drumul drept al crucii. A fost ani de zile ghid la Ghighiu si pentru ea, timpul nu are dimensiune. Vorbeste de parca ar fi fost ieri despre o calatorie in Israel de acum 30 de ani si intelege foarte bine articulatiile lumii noi, de la imobiliare la moda!

Este o femeie puternica… Am inteles legatura ei cu Romanitza, dependenta de sfaturile ei. Cel putin o data pe saptamana, creatoarea de moda trece pe la ea. Si ii povesteste despre lume. Duminica trecuta, am revazut-o pe maica Lavrentia, care ne-a spus ca e ziua ei de nume. „Romanitza tocmai a plecat… Avea o fusta foarte frumoasa, asa cum ai tu (si arata spre Oana – n.n.). Am intrebat-o unde e sotul, dar Adrian ramasese in masina, pentru ca Albert adormise si trebuia sa aiba grija de el. Romanitza nu uita niciodata de ziua mea…”

E firesc. Lavrentia iti aduce liniste si bogatie in suflet. Acum inteleg de unde a avut Romanitza puterea sa treaca peste noaptea uciderii hotului  sau peste pierderea copilului. Nu ma intrebati despre alte istorii mondene necurate in care a aparut Romanitza, cum ar fi sarutul din masina si altele. Efectiv mi-a fost jena s-o intreb pe maicuta de asa ceva… Oricum, Lavrentia nu a confirmat divortul anuntat de presa. Banuiesc ca stie care-i adevarul…

2 comentarii la „Romanitza si onomastica de la manastire

 1. ce prostie
  cum sa invete de la femeia aia
  eu cred ca romanitza e o femeie foarte puternica dar, unoeri viata si prea mult bine te fac sa iei decizii gresite
  si mai stiu ca indiferent ce spune presa nici ea , nici el nu vor divorta
  cred ca acum sunt chit
  si vor ramane impreuna pentru copil si pentru ca amandoi s/au obisnuit cu un anumit standard de viata
  mariuca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *